header banner
Default

Op ETF-weddenschappen stijgt Bitcoin naar zijn hoogste punt in 2023


Table of Contents

    24 oktober 2023 om 06:35 uur

    Bitcoin stijgt naar hoogste punt in 2023 op ETF-weddenschappen

    Cryptocurrencies hebben dinsdag in de Aziatische handel hun winsten uitgebreid, waarbij de bitcoin naar een recordhoogte van bijna 18 maanden steeg door speculatie dat er een exchange-traded bitcoin-fonds op komst is.

    Bitcoin steeg met meer dan 6% naar $35.198, het hoogste punt sinds mei 2022. De koers steeg maandag met 10% in zijn beste sessie sinds bijna een jaar en is in 2023 verdubbeld.

    Crypto-gerelateerde aandelen zoals Coinbase Global of bitcoin-eigenaar MicroStrategy stegen in de middaghandel. De cryptocurrency ether brak boven $1.800.

    Een exchange-traded fund (ETF) dat bitcoin bezit namens fondsbeleggers wordt gezien als een drijvende kracht achter de vraag, omdat het iedereen die aarzelt om te handelen in cryptomarkten een manier zou geven om blootstelling aan bitcoin te kopen via de aandelenmarkt.

    Beleggingsgigant BlackRock is een van de bedrijven met lopende aanvragen voor bitcoinfondsen in de VS en speculaties over hun waarschijnlijke goedkeuring werden aangewakkerd door de vermelding van BlacRock's iShares ETF op de website van clearinginstelling DTCC.

    De anticipatie is ook gegroeid na berichten deze maand, onder andere van Reuters, dat de poortwachter, de U.S. Securities and Exchange Commission, niet in beroep zal gaan tegen een uitspraak van de rechtbank dat het onterecht was om een ETF-aanvraag van Grayscale Investments af te wijzen.

    "De waarde van een actief, welk actief dan ook, is het aantal mensen dat het gebruikt. De ETF zou dus een groot publiek trekken en de liquiditeit verhogen," zei Steen Jakobsen, CIO bij Saxo.

    Het was niet duidelijk wanneer of waarom de iShares ETF aan de DTCC-lijst was toegevoegd. DTCC en BlackRock reageerden niet onmiddellijk op verzoeken om commentaar per telefoon en e-mail. Vorige week ontkende BlackRock een foutief bericht dat haar ETF was goedgekeurd en bronnen dicht bij de SEC bevestigden dat de aanvraag nog steeds in behandeling was.

    Gegevens op de crypto-derivaten analyse site Coinglass toonden zware bitcoin short-covering in de afgelopen 24 uur.

    De beweging komt ook op een moment dat de bredere markten zich zorgen maken over het risico dat de oorlog tussen Israël en de islamitische groep Hamas uitgroeit tot een breder regionaal conflict.

    Kyle Rodda, analist bij Capital.com, zei dat het conflict en de opkomst van de radicale Javier Milei als koploper voor het presidentschap van Argentinië ook de vraag naar bitcoin kunnen hebben geholpen, die zich soms kan gedragen als een opslagplaats van rijkdom in tijden van crisis. (Verslaggeving door Tom Westbrook en Rae Wee in Singapore en Brigid Riley in Tokio. Bewerking door Shri Navaratnam)

    Reuters logo

    © Reuters - 2023

    Sources


    Article information

    Author: Jessica Salazar

    Last Updated: 1699348683

    Views: 758

    Rating: 4 / 5 (91 voted)

    Reviews: 96% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Jessica Salazar

    Birthday: 1946-06-26

    Address: 32308 Wyatt Ways Apt. 167, Jadeberg, AR 05416

    Phone: +4260919182300034

    Job: Article Writer

    Hobby: Wildlife Photography, DIY Electronics, Video Editing, Painting, Running, Role-Playing Games, Sewing

    Introduction: My name is Jessica Salazar, I am a rare, apt, steadfast, resolved, resolute, unguarded, frank person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.