header banner
Default

De Europese privacytoezichthouders willen meer veiligheid bij de digitale euro - Veiligheid NL


Table of Contents

    De Europese privacytoezichthouders willen dat er meer waarborgen komen om de privacy bij het gebruik van de digitale euro te beschermen, waaronder het niet monitoren van transacties onder een bepaald bedrag. Dat laten de Europese privacytoezichthouder EDPS en de Europese privacytoezichthouders verenigd in de EDPB in een gezamenlijke opinie weten.

    De EDPS en EDPB hebben op verzoek van de Europese Commissie over de digitale euro advies uitgebracht. Brussel presenteerde eind juni een voorstel voor een digitale euro. De Europese privacytoezichthouders zijn vooral positief dat het voorstel de keuze biedt om ook contant te blijven betalen. Op een aantal andere vlakken zijn er echter verbeteringen nodig.

    Zo moet er een drempelwaarde voor online transacties komen, waaronder zowel offline als online transacties niet worden gemonitord voor de aanpak van witwassen en financiering van terrorisme. Om hiervoor te zorgen adviseren de EDPB en EDPS een verplichting tot het implementeren van technische maatregelen tijdens de ontwerpfase van de digitale euro.

    Een ander punt waar de privacytoezichthouders zich zorgen over maken is dat de Europese Centrale Bank en nationale centrale banken door middel van een 'single access point' kunnen gaan controleren of gebruikers niet het maximale aantal digitale euro's dat ze mogen bezitten overschrijden. Deze controle zal plaatsvinden door 'identifiers' van gebruikers te verwerken en het bedrag in hun wallet. De toezichthouders willen meer duidelijkheid over deze verwerking en of het single access point we noodzakelijk en proportioneel is.

    Ook adviseren de EDPB en de EDPS om een aantal rechtsgrondslagen voor de gegevensverwerkingen bij de digitale euro te herzien. Het advies van de toezichthouders is onderdeel van de onderhandelingen tussen de Europese lidstaten en het Europees Parlement over het wetsvoorstel voor de digitale euro. Dit najaar komt de ECB met aanvullende plannen over de technische ontwikkeling van de digitale munt.

    Juist, als je zegt dat je geeft om de veiligheid wordt vergeten wat de grote hamvraag is; waarom wordt de uitrol van digitale munteenheden doorgedrukt?

    Het gaat om controle en macht, ze hebben geprofiteerd van het kapot maken van de economie, om vervolgens nu de "held" te zijn en ons te "redden" van hetgene wat ze zelf hebben veroorzaakt.

    En de oplossing? Dat is geen oplossing, echter een tijdelijke manier om de pannen in de lucht te houden.

    Steeds een beetje meer, steeds wat meer rechten, steeds wat meer toegang.

    Ja maar kleine bedragen worden niet gemonitord, bla bla bla..

    We zijn nog steeds onderweg naar volledige digitale slavernij.

    Het net sluit zich, en de vis wordt duur betaald!

    Met al die mitsen en maren die heir genoemd worden.
    En al die beperkingen in de initiele opzet.

    Welke burger zit nu echt op dit onding te wachten?

    Er zijn toch voldoende alternatieven:
    - muntgeld
    - papiergeld
    - giraal geld (dat zijn ook digitale euro's, maar dan zonder veel van die opgelegde beperkingen)
    - en dan de verschillende crypto-munten. Helemaal zonder dit soort beperkingen (Voor mensen die dat echt willen gebruiken, met alle risico's van dien)

    Dus wat wordt de meerwaarde voor de burgers van deze munt?
    Wat is zijn unique selling-point (verkoopargument)?
    Ik zie hem niet.

    #Epic Fail
    #Chipknip 2.0

    :-)

    "Waarborgen" ik kan het woord niet meer horen.
    Hoeveel datalekken zijn er de afgelopen vijf jaar bij de AP gemeld? Daar stond iets over op op deze site. 100.000 of zo? Dus hoezo "waarborgen"? We worden door deze "toezichthouders" gewoon met een dooie mus "blij" gemaakt.
    zodat we maar weer ja en amen zeggen tegen de volgende achteruitgang van de privacy. Oh wacht, daar gaan wij niet over dat doet het europarlement voor ons dat ja en amen zeggen.

    Het enige "pluspuntje" is inderdaad dat contante betaling niet wordt afgeschaft. Nog niet... Maar mag het wel onaantrekkelijk worden gemaakt? Zodat er over een paar jaar "geen vraag meer" naar is?

    Hoezo wordt er gemonitord dat je niet teveel digitale euros bezit? Dus die digieuro wordt helemaal niet anoniem zoals ze de hele tijd zeiden.

    Ik heb zelf, de laatste bijna 65 jaar, nog echt niet één moment gehad dat ik dacht, had ik maar digitale euro's gehad, wat was dat handig geweest.

    Dus ik weet niet waar iedereen zo ingewikkeld over doet.

    Want ik denk dat ik ze toch niet ga gebruiken. Ik zou niet weten waarom.

    Hoe lang zullen we nog in staat zijn bankbiljetten afdoende te beschermen tegen namaak? Vooral in een wereld waarin de valsemunter een andere overheid is.10 jaar? 20 jaar? Beter om nu alvast te gaan beginnen het ontwikkelen van alternatieven.

    Door Anoniem: Hoe lang zullen we nog in staat zijn bankbiljetten afdoende te beschermen tegen namaak? Vooral in een wereld waarin de valsemunter een andere overheid is.10 jaar? 20 jaar? Beter om nu alvast te gaan beginnen het ontwikkelen van alternatieven.

    Geld namaken is van alle tijden. Zie b.v. https://en.wikipedia.org/wiki/Counterfeit_money. Het is echt niet zo dat de namakers ineens mijlenver voorlopen op de makers, waarna het probleem niet meer het hoofd geboden kan worden. Sterker nog, met de introductie van de digitale euro worden alleen maar meer problemen geïntroduceerd die we (a) niet kennen in de fysieke wereld en (b) nu nog helemaal niet kennen, doordat we de end state niet helder voor ons hebben, ook doordat de wijzigingen zich op zullen blijven stapelen, zoals alle wetgeving uit de EU. Het is één grote gok om alles digitaal te maken. Daar is al genoeg over geschreven op deze site.

    Hoezo meer waarborgen? In de eerste plaats blijkt een 'waarborg' niks waard in de praktijk. In de tweede plaats... het enige doel is en blijft meer controle over de burger. Geld volgen en - uiteindelijk - een sociaal punten systeem naar Chinees model.

    Doe maar gewoon cash. Maar ja, dat is niet te volgen he...

    Ik zeg het al vaker, doomsday is coming better prepare yourself.... Ja, ook voor degenen die denken dat het allemaal niet zo een vaart zal lopen want dat gaat het zeker doen. Straks heb/had je een leuke volle spaarrekening maar hé, economie gaat slecht dus inleveren die handel. ja maar er is een garantiefonds toch van 100K? Tja, voor de normale euro wel maar niet voor de digitale versie. En laten we nu net die Euro hebben afgeschaft. Dikke pech geld weg. Bedankt voor uw bijdrage aan onze portomonnnai euhhhh ik bedoel de economie.
    We gaan met zijn allen de bietenberg op, behalve de boven ons gestelden dan want die lachen zich helemaal kapot om het domme plebs wat zich ooit rijk rekende maar nu geen nagel meer heeft om hun hol te krabben. Alles is voor Bassie. Wen er maar vast aan.

    Adviezen van praatclubs en waarborgen blijken in de praktijk net zoveel waard te zijn als referendums.
    Wat? Het gepeupel ziet het anders als dan wij willen? Negeren, en als dat niet helpt hun luidste medestanders stigmatiseren en demoniseren.

    Beter zou zijn als Europa breed massaal elke partij die hier aan meewerkt en/of niet volledig tegenwerkt weg te stemmen, eventueel lidmaatschap op te zeggen, en MSM te verzoeken daar echte journalistiek waardige verslaggeving van te doen.

    Want pas als je aan de stoelpoten van hen die hierachter zitten gaat zagen zien ze het enkele waar ze werkelijk voor staan wegteren, namelijk geld en macht (controle).

    Zo moet er een drempelwaarde voor online transacties komen, waaronder zowel offline als online transacties niet worden gemonitord voor de aanpak van witwassen en financiering van terrorisme. Om hiervoor te zorgen adviseren de EDPB en EDPS een verplichting tot het implementeren van technische maatregelen tijdens de ontwerpfase van de digitale euro.

    EC: Ok, gaan we doen en over een aantal jaar wordt dat bedrag aangepast naar gelieve. Heeft niets met ontwerpfase te maken, je kan het tijdens deze fase wel zo inrichten, maar als het technisch niet mogelijk is om dit permanent zo te houden, dan is het een eis van 'lik me vestje'.

    Het enige "pluspuntje" is inderdaad dat contante betaling niet wordt afgeschaft. Nog niet... Maar mag het wel onaantrekkelijk worden gemaakt? Zodat er over een paar jaar "geen vraag meer" naar is?

    Dat wordt gedaan door 'meer' voordelen aan de digieuro toe te kennen tov van de analoge. Als je bij bedrijf X met de digieuro betaald , krijg je deze korting of betaal je minder belasting

    Dus ik weet niet waar iedereen zo ingewikkeld over doet.

    EU/EC is bang om de controle kwijt te geraken over geld(stroom) en daarmee het aansturen van de economie. Aangezien andere, zoals Amazon/facebook/bitcoin en weet ik wie nog meer een digi munt slaan, heeft EU daar geen zeggenschap over, en voelen zich genoodzaakt zelf zo'n munt op de markt te brengen waar zij het voor het zeggen hebben. Ook is daarbij al aangegeven dat deze digitale EU munt de engige digitale munt mag zijn die hier in Europa gebruikt mag gaan worden, is bij voorbaat er voor zorgen dat die andere digimunten niet kunnen gaan concureren.

    Die privacytoezichthouders zijn alleen maar uitgenodigd zodat de EU later kan zeggen dat ze zo goed mogelijk naar de adviezen van deze clubs hebben geluisterd en waar het technisch mogelijk was deze advieen heeft geïmplenteerdblabla.

    Ik word steeds banger hier in de eu gevestigd te zijn en het mijn huis, mijn plek op aarde te noemen, de kikker die nog lekker ligt te genieten van het warme water. Ben ik al te laat om er uit te duiken en mijn heil maar te zoeken in de amaozone of ander natuurgebied, back to basics, zonder bemoei-AL-zuchtige overheden, zonder regels die aan regels en regels vastzitten en daar maar akkord voor moet tekenen.
    En nog meer na het lezen van M.J.'s gedachtegang (https://www.security.nl/posting/813517/Medische+privacy+-+een+gedeeltelijke+oplossing) wat ons nog te wachten 'kan' staan, waar ik dus nog meer door wakker ben geschud.

    Sources


    Article information

    Author: Aaron Boyd

    Last Updated: 1697844121

    Views: 864

    Rating: 3.7 / 5 (84 voted)

    Reviews: 93% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Aaron Boyd

    Birthday: 1941-10-29

    Address: 522 Thomas Hills Apt. 696, Lake Derekfort, AR 38790

    Phone: +4171675605467677

    Job: Article Writer

    Hobby: Geocaching, Soccer, Cycling, Fishing, Snowboarding, Cycling, Beer Brewing

    Introduction: My name is Aaron Boyd, I am a unswerving, resolved, dear, tenacious, dedicated, candid, forthright person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.